Κοινόχρηστοι χώροι σε κρίση – Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης

Με αφορμή θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, που αφορούσε σε αποδέσμευση Κοινόχρηστου Χώρου (Κ.Χ.) στη συνοικία Νέας Σμύρνης, θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να παραθέσουμε τη σαφή θέση μας σχετικά με το γενικότερο «φαινόμενο» - πρόβλημα που παρουσιάζεται με τους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη μας, που έχουν δεσμευτεί από το Σχέδιο Πόλης πριν πολλά χρόνια.

Περισσότερα...

Η Κοινή μας Διακήρυξη: Κατάκτηση και πολύτιμο εργαλείο για την συνέχεια.

Άρθρο του Απόστολου Καλογιάννη Επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Με μοναδικό πρόσημο την ανατροπή για την υπεράσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Τις μέρες αυτές οι παρατάξεις μας Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαρισαίων Πόλις, Πράσινη Πόλη συζητούν την έγκριση της κοινής μας διακήρυξης. Πρόκειται για κείμενο που περιγράφει με σαφήνεια το πολιτικό-αυτοδιοικητικό τοπίο των επόμενων δημοτικών εκλογών και προσδιορίζει την πολιτική οπτική μας σε όσα αυτή τη στιγμή γίνονται στη χώρα και στην αυτοδιοίκηση.
Το εγχείρημα της συνεργασίας είναι πρωτόγνωρο, όσο και η κρίση που βιώνουμε, αλλά ελπιδοφόρο. Όλοι υπερβαίνουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας. Δυσπιστίες ξεπερνούνται καθημερινά πάνω στην δουλειά για την επιτυχία του κοινού – αναγκαίου – σκοπού.
Ως Ενωτική Πρωτοβουλία το θέλαμε αυτό και το 2006 και το 2010.

Περισσότερα...

Νέο πρότυπο εξουσίας στο Δήμο Λαρισαίων

Υπάρχει στην κοινωνία διάχυτη η πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος της διαφθοράς έχει αγγίξει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην πόλη μας αυτό εκφράζεται με τις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στους πολίτες για τα οικονομικά του δημάρχου και άλλων αιρετών. Από τη «συζήτηση» αυτή δεν λείπουν δημόσιες καταγγελίες, παραιτήσεις αντιδημάρχων, ακόμα και η επέμβαση εισαγγελέα. Πρόσφατα άλλωστε, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τον έλεγχο των οικονομικών, τραπεζικών και φορολογικών στοιχείων όλων των αιρετών της Τ.Α. από το 2003 μέχρι σήμερα. Καλά έκαναν και έπρεπε να το έχουν κάνει πιο ουσιαστικά, εδώ και χρόνια.
Αυτή η κατάσταση καθιστά επείγον ζήτημα τον έλεγχο στη λήψη των αποφάσεων και στη διαχείριση των κονδυλίων – σημείο κλειδί για μία άλλη πορεία της Τ.Α. και του Δήμου μας, για να προστατευθεί πριν από όλα η αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού. Σήμερα είναι ολοφάνερη η συνειδητή προσπάθεια να φορτωθεί στον θεσμό μεγάλο μέρος της κοινωνικής δυσαρέσκειας, που αναπτύσσεται από τη λόγω μνημονίου κατάρρευση σημαντικών κοινωνικών δράσεων. Επιδιώκεται φανερά η κατασυκοφάντηση και τελικά η απαξίωσή του. Είναι λοιπόν ευκαιρία για την Τ.Α. να αποδείξει ότι στη μεγάλη της πλειοψηφία υπηρετείται από ανθρώπους με ανιδιοτέλεια.

Περισσότερα...

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιος χρησιμοποίησε δημόσια αξιώματα για προσωπικό πλουτισμό!

(από την παρέμβαση του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Απ.Καλογιάννη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, την Παρασκευή 22/03/2013)

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Υπάρχει στην κοινωνία διάχυτη η πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος της διαφθοράς έχει αγγίξει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην πόλη μας αυτό εκφράζεται με τις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στους πολίτες για τα οικονομικά του Δημάρχου και άλλων αιρετών. Από τη «συζήτηση» αυτή δε λείπουν δημόσιες καταγγελίες, παραιτήσεις αντιδημάρχων, ακόμα και η επέμβαση εισαγγελέα. Πρόσφατα άλλωστε, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τον έλεγχο των οικονομικών, τραπεζικών και φορολογικών στοιχείων όλων των αιρετών της ΤΑ από το 2003 μέχρι σήμερα. Καλά έκαναν και έπρεπε να το έχουν κάνει πιο ουσιαστικά, εδώ και χρόνια.

Περισσότερα...

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
loader

ΚΙΝΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Τελευταία Νέα