ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας!

 

Με μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού»από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συναντήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης,  ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πλαισιωμένος από στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Τα μέλη του συλλόγου  ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη  για το έργο και τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού»  σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για  τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης ενημερώθηκε  και για τις  εθελοντικές δράσεις  του «Χαμόγελου» στην περιοχή της  Λάρισας με στόχο την απόκτηση σταθερής βάσης στην πόλη ώστε στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει και στην περιοχή μαςο σύλλογος προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης του παιδιού και της οικογένειας.

Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων από τη μεριά του αναφέρθηκε στην επικρατούσα απογοητευτική κατάσταση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στην πόλη της Λάρισας  ενώ δήλωσε πως ο τρόπος δράσης και λειτουργίας του «Χαμόγελου» του παιδιού, με τον εθελοντισμό και την ενεργοποίηση των πολιτών βρίσκεται πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» προσεγγίζει τον θέμα της στήριξης του πολίτη από το δήμο.

«Το είχαμε πει προεκλογικά, το καταγράψαμε στο πρόγραμμά μας, και το κάναμε πράξη με την ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, ότι για να λειτουργήσει σωστά η κοινωνική πολιτική στο δήμο της Λάρισας είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας και η συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με όλους τους φορείς.

 Εμείς θέλουμε το δήμο αρωγό και συμπαραστάτη, σε ρόλο συντονιστή των δράσεων ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται, προς το μέγιστο όφελος όλων. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και να προσφέρουμε, ολοκληρωμένα, στήριξη στους συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η κοινωνική συνοχή κατακερματίζεται.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε, και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και ως δημοτική αρχή, ότι μόνο με συνεργασία και διάλογο μπορούμε να προχωρήσουμε  και να βελτιώσουμε τις ζωές και μέλλον όλων μας» δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.

Παρόντες στη συνάντηση από τη μεριά του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν το μέλος του Δ.Σ. κ. Γ. Λαμπρόπουλος, η συντονίστρια δράσεων Θεσσαλονίκης κ. Β. Πετρίδου, ο υπεύθυνος εθελοντών Θεσσαλονίκης κ. Χρ. Μουχτάρης κι ο εκπρόσωπος των εθελοντών  της Λάρισας κ. Φ. Βακιρτζηδέλης

Δήλωση Καλογιάννη για τη στήριξη από Κουρέτα

Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση στήριξης του υποψηφίου δημάρχου της «Συμπαράταξης» κ. Απ. Καλογιάννη, από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με «Το Ποτάμι» κ. Δημήτρη Κουρέτα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα για τη δημόσια δήλωση στήριξης στη Συμπαράταξη και στο πρόσωπό μου. Τιμά την προσπάθειά μας και μας δίνει δύναμη στην πορεία για νίκη και ανατροπή»

Τέλος στο ψέμα και τη χυδαιότητα

Με αφορμή την ανακοίνωση της κ. Καραλαριώτου για το ραδιοφωνικό debate, από το Γραφείο Τύπου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση

«Κατανοούμε την ανησυχία της κ. Καραλαριώτου. Διαπιστώνει ότι τα σχέδια της να «μαντρώσει» ψηφοφόρους πέφτει στο κενό. Είναι πια φανερό ότι είναι πρόσωπο που διχάζει.

Και γι αυτό επιμένει στη χυδαιότητα και το ψέμα. Μάλιστα τις  τελευταίες ώρες,  χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, μη διστάζοντας να τηλεφωνούν σε πολίτες, εξ ονόματος της «Συμπαράταξης»

Όμως  ο δημοκρατικός κόσμος της Λάρισας έχει νου και γνώση. Βλέπει και συγκρίνει. Και η σύγκριση είναι καταλυτική. Τα ξαναλέμε για άλλη μια φορά:  το δημοκρατικό ήθος ούτε αγοράζεται, ούτε εξαγοράζεται».

Προσκλητήριο ενότητας για την υπεράσπιση της πόλης για νίκη και ανατροπή

ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

  • Άνοιγμα στους πολίτες που στήριξαν με τη ψήφο τους άλλους συνδυασμούς
  • Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική εκδήλωση της Συμπαράταξης σήμερα το βράδυ  στην Κεντρική Πλατεία 

 

«Θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτά που βιώνουμε όλοι μας  ή θα υπάρξει προοδευτική  ανατροπή;» Αυτό είναι, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής για το Δήμο Λαρισαίων.

 

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, πλαισιωμένος από στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του, ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε στους Λαρισαίους κάλεσμα ενότητας και στήριξης, υπογραμμίζοντας  ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», σε αντίθεση με το συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου,  κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω της  πολίτες από ένα ευρύτατο  φάσμα πολιτικών δυνάμεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Περισσότερα...

Απ. Καλογιάννης: «Το Δημοκρατικό ήθος δεν εξαγοράζεται»

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ

 

 

Σκληρη ανακοίνωση – απάντηση στην Ρένα Καραλαριώτου, εξέδωσε η Συμπαραταξη Λαρισαίων, με αφορμή τα όσα υποστήριξε, το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου, η υπ. δήμαρχος Λαρισαίων.

Στην ανακοίνωση της Συμπαραταξης γίνεται λόγος για χυδαιότητες, ενώ η κ. Καραλαριώτου χαρακτηρίζεται ως η «εκλεκτή κάποιων μηχανισμών της Ν.Δ»

Αίσθηση προκαλούν και οι αναφορά στην «τεράστια και προκλητικά πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια», ενώ αιχμές υπάρχουν και για το ρόλο «επενδυτών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Λαρισαίων έχει ως εξής:

«Την ερχόμενη Κυριακή, οι δημότες της Λάρισας αποφασίζουν για τον δήμαρχο και την πορεία του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τώρα πια, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, γνωρίζουν καλά ότι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα, είτε στην εκλεκτή κάποιων μηχανισμών που κατάφερε να διχάσει τον ίδιο της τον χώρο την Νέα Δημοκρατία, είτε στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» που απέδειξε έμπρακτα ότι ενώνει τους πολίτες και τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση, στον αγώνα για την υπεράσπιση και του Δήμου μας και της ζωής του καθενός μας.

Δεν θα απαντήσουμε, σήμερα, στην άνευ προηγουμένου χυδαιότητα της μεσημεριανής συνέντευξης της κ. Καραλαριώτου.

Το πιο αναγκαίο προσόν για ένα δήμαρχο στην σημερινή εποχή, είναι η ικανότητά του να ενώνει και να συνθέτει. Κατά την προεκλογική περίοδο και οι δυο υποψήφιοι έδωσαν εξετάσεις γι' αυτό. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι ο Απόστολος Καλογιάννης και η Συμπαράταξη Λαρισαίων πέρασαν τις εξετάσεις. Προφανώς δεν ισχύει το ίδιο για την κ. Καραλαριώτου και φαίνεται πολύ, όσο και εάν προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να το αποκρύψει.

Απέναντι στην τεράστια και προκλητικά πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια που διεξάγει η υποψήφια του άλλου συνδυασμού θα συνεχίσουμε να αντιπαραθέτουμε το δημοκρατικό ήθος, την εντιμότητα και την ανιδιοτέλεια. Αυτά ούτε αγοράζονται, ούτε εξαγοράζονται.

Στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης, που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές λιτότητας, είναι πρόκληση να ξοδεύονται τεράστια ποσά σε δαπανηρές προεκλογικές εκστρατείες.

Και εδώ οι πολίτες θέτουν ευθέως το ερώτημα: Από πού βρίσκονται τόσα χρήματα;

Κανείς δεν θα μπορέσει, να αποφύγει την απάντηση στο ερώτημα αυτό, όσο και εάν το προσπαθεί

Δεν ζούμε ούτε σε άλλη χώρα, ούτε σε άλλη πόλη. Γι αυτό και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά κατηγορηματικά ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» θα υπερασπίσει τη Λάρισα και τη δημοτική περιουσία, από τα όποια οικονομικά συμφέροντα έχουν επενδύσει στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που δημόσια έχει εξαγγελθεί όπως για παράδειγμα στους τομείς διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του νερού κ.α.

Εκτίθενται και εκθέτουν τους φίλους τους, «επενδυτές», που από χθες έχασαν τόσο την ψυχραιμία τους, που δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα.

H Συμπαράταξη Λαρισαίων απευθύνει πανδημοκρατικό κάλεσμα σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους και τους καλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Υπερασπίζουμε τη πόλη και τις ζωές μας. Ψηφίζουμε για νίκη και ανατροπή!»

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
loader

ΚΙΝΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Τελευταία Νέα