ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

No item found!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Μπορέιτε να δείτε το πρόγραμμα για τη διοίκηση του δήμου που έχουν εκπονήσει οι ομάδες εργασίεας της "Συμπαράταξης Λαρισαίων", όπως έχει διαμορφωθεί και μετά από διαβούλευση με φορείς και συλλογικότητες του δήμου μας, στους ακόλουθους συνδέσμους:

Επίσης μπορείτε να δείτε και την παρουσίαση των βασικών θέσεών μας από τον Απόστολο Καλογιάννη, στο Φρούριο, εδώ.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Θέλουμε έναν δήμο δυναμικό και  βιώσιμο,που θα αναδειχθεί σε  οικονομικό, εμπορικό, περιβαλλοντικό,  διοικητικό, μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Περισσότερα...

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στη λειτουργία του Δήμου μας έχουμε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο που περιθωριοποιεί το ρόλο των οργάνων, ακόμη και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο έλεγχος της κοινωνίας είναι ανύπαρκτος, αφού αυτό επιδιώκει επί της ουσίας ο Δήμαρχος. Πέπλο αδιαφάνειας καλύπτει τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, ακόμα και τη διαχείριση των οικονομικών. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν.

Αυτό είναι και θέμα θεσμών και θέμα προσώπων. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που συντήρησε ο Καλλικράτης με το υπερπλειοψηφικό σύστημα εκλογής από τη μία και τα «κατάλληλα» πρόσωπα από την άλλη, οδήγησαν στη συκοφάντηση του θεσμού της Τ.Α. και στην απομάκρυνσή του από τον πολίτη.

Περισσότερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΡΑΣΙΝΟ

Ο νέος Δήμος Λαρισαίων πρωταγωνιστής στη διάσωση και αξιοποίηση του Πηνειού

Πρωτοβουλίες και δράσεις για ολοκληρωμένη και οριστική λύση του προβλήματος της ρύπανσης του Πηνειού. Δημιουργία αντιδημαρχίας «Περιβάλλοντος, Πηνειού και Διαχείρισης υδάτων».

Το Μητροπολιτικό  Οικολογικό Πάρκο του Πηνειού

Ανάδειξη των παραπήνειων περιοχών σε όλη την έκταση του δήμου.

 • Για την παλιά κοίτη μέσα στην πόλη,  επέκταση της υπάρχουσας μελέτης, ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο-χώρος πράσινου  με ήπια αξιοποίηση από τον Αγιο Θωμά ως Αισθητικό Άλσος.
 • Διάσωση  της «απαλλοτριωμένης» έκτασης του μεανδρισμού στο Αλκαζάρ
 • Αναβάθμιση των δύο βασικών πνευμόνων της Λάρισας του Αισθητικού άλσους και του Αλκαζάρ,
 • Βελτίωση και μελέτη για τις παραποτάμιες εκτάσεις στην έξω κοίτη.
 • Καθαρισμός, αξιοποίηση και ανάδειξη των μοναδικής ομορφιάς παραποτάμιων  περιοχών στην Αμυγδαλέα, στο Κουτσόχερο, Τερψιθέα και σε άλλα σημεία. Περιοχές που είναι ενταγμένες και προστατεύονται από τη NATURA.
Περισσότερα...

ΧΩΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

 1. Περιφερειακό και αστικό δίκτυο

Αναφορικά με το Περιφερειακό και Αστικό δίκτυο προτείνεται:

 1. Συνδυασμένος πολεοδομικός και κυκλοφοριακός σχεδιασμός.  Ανάπτυξη στρατηγικής αποτροπής διαμπερούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πολιτική ανάπτυξης ΜΜΜ. Οι αστικές συγκοινωνίες, ως μοναδικό έως τώρα μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη, θα πρέπει να αξιολογηθούν, στη βάση της συνολικής ρύθμισης, ώστε να αναλάβουν τον καθοριστικό τους ρόλο στις αστικές μεταφορές. Η αναζήτηση τρόπων επαναπροσδιορισμού της τιμολογιακής πολιτικής του εισιτηρίου, ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες συνολικά, αποτελεί προτεραιότητα.
 2. Ενθάρρυνση της εγκατάστασης μικτών χρήσεων. Ο διαχωρισμός των χρήσεων είναι μια από τις αιτίες της εντατικοποίησης της χρήσης του αυτοκινήτου.
 3. Ισόρροπη αποκέντρωση με επέμβαση σε μεταβλητές - κλειδιά, που θα στοχεύει σε μια περισσότερο ομοιόμορφη κατανομή του πληθυσμού και των δραστηριοτήτων στο σύνολο του συγκροτήματος της πόλης.
 4. Στρατηγική κατεύθυνση προς τις μη μηχανοκίνητες μετακινήσεις, με ενιαίο δίκτυο, ενιαίου σχεδιασμού, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, με χώρους μετεπιβίβασης για ποδήλατα σε σταθμούς ή στάσεις λεωφορείων.
 5. Βελτίωση της τεχνικής αποδοτικότητας των μέσων μεταφοράς, που σημαίνει μικρότερα αυτοκίνητα, κατάλληλα προσαρμοσμένα για την κυκλοφορία στην πόλη.
 6. Ενιαίο κέντρο διαχείρισης σηματοδότησης με ελεγχόμενο κόστος.
Περισσότερα...

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
loader

ΚΙΝΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Τελευταία Νέα