Κοινή Διακήρυξη - Λαρισαίων Πόλις - Ενωτική Πρωτοβουλία - Πράσινη Πόλη

1-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η χώρα μας εδώ και μια τριετία διέρχεται μια πρωτόγνωρη για την μεταπολιτευτική της ιστορία κρίση που ήρθε σαν αποτέλεσμα της κρίσης του Ευρωπαϊκού νεοφιλελεύθερου μοντέλου και των κυβερνητικών συντηρητικών επιλογών της προηγούμενης περιόδου. Το πολιτικό κλίμα και σήμερα σφραγίζεται από τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις αντίστοιχων πολιτικών, που κάτω και από το βάρος των μνημονιακών δεσμεύσεων, οδηγούν στην αποσάθρωση-διάλυση του κοινωνικού ιστού. Σημαντικά τμήματα του πληθυσμού ζουν πλέον στη φτώχεια και την ανεργία με κίνδυνο να μην έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η τροφή, η εργασία και η στέγη. Στη διάρκεια των ετών της σκληρής λιτότητας που επιβάλλεται από μια -όπως ομολογείται από όλο και περισσότερους- αδιέξοδη πολιτική, έχουν πληγεί ακόμα και πολίτες και επιχειρήσεις που μέχρι χθες αισθάνονταν ότι βρίσκονταν στο απυρόβλητο αυτών των πολιτικών. Το αδιέξοδο μεγαλώνει όσο κυλάει ο χρόνος. Σε ένα τέτοιο πολιτικό κοινωνικό πλαίσιο οι παλιές κομματικές διαχωριστικές γραμμές καταρρίπτονται, προκαλώντας μεγάλη πολιτική κινητικότητα και δημιουργώντας εν τέλει δύο ευδιάκριτους πολιτικούς-κοινωνικούς πόλους: από την μια μεριά τους υποστηρικτές αυτής της συντηρητικής πολιτικής και από την άλλη, όσους ανεξάρτητα από κομματική ένταξη και πολιτική προτίμηση επιδιώκουν την ανατροπή της.

Περισσότερα...

Η Κοινή μας Διακήρυξη: Κατάκτηση και πολύτιμο εργαλείο για την συνέχεια.

Άρθρο του Απόστολου Καλογιάννη Επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Με μοναδικό πρόσημο την ανατροπή για την υπεράσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Τις μέρες αυτές οι παρατάξεις μας Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαρισαίων Πόλις, Πράσινη Πόλη συζητούν την έγκριση της κοινής μας διακήρυξης. Πρόκειται για κείμενο που περιγράφει με σαφήνεια το πολιτικό-αυτοδιοικητικό τοπίο των επόμενων δημοτικών εκλογών και προσδιορίζει την πολιτική οπτική μας σε όσα αυτή τη στιγμή γίνονται στη χώρα και στην αυτοδιοίκηση.
Το εγχείρημα της συνεργασίας είναι πρωτόγνωρο, όσο και η κρίση που βιώνουμε, αλλά ελπιδοφόρο. Όλοι υπερβαίνουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας. Δυσπιστίες ξεπερνούνται καθημερινά πάνω στην δουλειά για την επιτυχία του κοινού – αναγκαίου – σκοπού.
Ως Ενωτική Πρωτοβουλία το θέλαμε αυτό και το 2006 και το 2010.
Τα «χρίσματα» και η έλλειψη αυτονομίας, το εμπόδισαν... Θα τα αφήσουμε πίσω αυτά γιατί οι πολίτες αυτό απαιτούν από όλους μας.
Εμείς το ξαναείπαμε φέτος τον Μάιο. Η Ενωτική Πρωτοβουλία φιλοδοξεί να γίνει η ψυχή μιας προγραμματικής συνάντησης για την δημιουργία ενός ενωτικού αυτόνομου και δημοκρατικού συνδυασμού που υπερασπιζόμενος την Τ.Α. και την πόλη από τις κυβερνητικές πολιτικές και τα μνημόνια, θα πετύχει την πλειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Περισσότερα...

Δήλωση της ομάδας εργασίας των Δημοτικών κινήσεων Λαρισαίων Πόλις – Ενωτική Πρωτοβουλία – Πράσινη Πόλη

Υλοποιώντας αποφάσεις των δημοτικών κινήσεων ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, η τριμερής ομάδα εργασίας εκπόνησε την κοινή διακήρυξη. Δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα, μετά και από την σύμφωνη γνώμη των Συντονιστικών Επιτροπών των Κινήσεων, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των μελών.

Θα ζητηθεί η επικύρωση της κοινής αυτής διακήρυξης από τις συνελεύσεις ώστε να αποτελέσει την βάση της συνεργασίας των τριών κινήσεων και να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την υπεράσπιση της Τ.Α. και την ανατροπή και προσώπων αλλά κυρίως πολιτικών και προτύπων στο Δήμο Λάρισας.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση και η τελική έγκριση, με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες από τους συνιδρυτές της συμπαράταξης, όλων των υπολοίπων ζητημάτων που αφορούν στην οργάνωση αυτού του συνδυασμού ανατροπής αλληλεγγύης και δημιουργίας.

Περισσότερα...

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
loader

ΚΙΝΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκαν εκδηλώσεις

Τελευταία Νέα