Εφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Στέφανος Παπανώτας

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής έφυγε από τη ζωή ο 58χρονος γραφίστας και στέλεχος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Στέφανος Παπανώτας. Ο Στέφανος, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της «Συμπαράταξης» την περίοδο 2014 – 15. Υπήρξε στέλεχος της Κεντροαριστεράς ενώ εργαζόταν ως διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Η Συμπαράταξη Λαρισαίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού συνθημάτων στον Αγιο Αχίλλειο

Μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού από γκράφιτι και μουτζούρες του χώρου των μαρμάρων στην περιοχή του Ιερού Ναού του Αχίου Αχιλλείου πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων την περίοδο πριν τις γιορτές.

Τα περισσότερα συνθήματα καθαρίστηκαν από συνεργεία, ωστόσο μετά τον πλήρη καθαρισμό κάποιες νέες μουτζούρες επανεμφανίστηκαν, ενώ υπήρξε νέα παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η εορταστική περίοδος για τη Λάρισα

Θετικό πρόσημο αφήνει η εορταστική κίνηση στη Λάρισα. Η πόλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και κυρίως από τις προπαραμονές Χριστουγέννων έως και την Πρωτοχρονιά, πλημμύρισε από κόσμο.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης, μαζί με το Πάρκο των Ευχών γέμισαν κόσμο, ενώ ικανοποίηση από την κίνηση εκφράζουν τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, ενώ υψηλές πληρότητες παρουσίασαν ξενοδοχεία και καταλύματα.

Η αυξημένη κινητικότητα στην πόλη προκάλεσε χαμόγελα σε παράγοντες της τοπικής αγοράς παρά το γεγονός της ενεργειακής κρίσης  και της ακρίβειας.

Στις 26 Ιανουαρίου η ομιλία Απ. Καλογιάννη σε εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής

 

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δήμος Λαρισαίων χθες, σήμερα, αύριο. Οι προκλήσεις της νέας περιόδου» διοργανώνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στις 7 μ.μ.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Καλή χρονιά!

 

Καλή, ειρηνική και δημιουργική χρονιά σε όλους ! Με υγεία και δύναμη για την επίτευξη των στόχων σας και πολλές χαρούμενες στιγμές για τον καθένα!

Το 2023 να είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη!

Ανοίγει το Πάρκο των Ευχών

 

 

 

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ,  ανοίγει τις πύλες του Πάρκο των Ευχών, στο πάρκο του Αλκαζάρ, στην πόλη της Λάρισας.

 

Στο χώρο του Αλκαζάρ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, ενώ φαίνεται πως η πόλη της Λάρισας, και γενικότερα η Θεσσαλία, έχουν μπει με σταθερά βήματα στο χάρτη των προορισμών για την περίοδο των γιορτών. Στο πλαίσιο αυτό η κεντροβαρής θέση της Λάρισας, η ζωντάνια της πόλης, η έντονη διασκέδαση, η όμορφη εμπορική αφορά και το αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, μαζί με το Πάρκο των Ευχών αποτελούν προορισμό για πολλούς.

 

Η αυξημένη ζήτηση στα ξενοδοχεία της πόλης και της περιοχής έχει ήδη διαφανεί, όπως αποτυπώθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα του Αθηναικού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Με τον αντιστασιακό Θαν. Ριζάκη οι Απ. Καλογιάννης και Γ. Σούλτης  

 

 

  • Του απένειμαν πλακέτα, στο πλαίσιο της ημέρας για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

 

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου (ημερομηνία  ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου) προκειμένου να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων την περίοδο 1941-1944.

 

Στις 11 Δεκεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος «Τύρναβος – Λάρισα»

 

 

 

 

  • Και αγώνας 5 χλμ

 

 

            Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 18ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Τυρναβος –            Λάρισα» αλλά και αγώνας δρόμου 5 χλμ. Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ.   (Τμήμα Αθλητισμού), ο Δήμος Τυρνάβου και η Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ    και με την          στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας,       του Σ.Δ.Υ.Ν. Λάρισας,   ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-    Υπεραποστάσεων συνδιοργανώνουν τον  18ο Ημιμαραθώνιο Δρόμου με την επωνυμία   «ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  2022.

 

Πρόκειται για πιστοποιημένο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές     του      Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και της IAAF, που διεξάγεται στην διαδρομή Τύρναβος - Λάρισα.  Οι Οργανωτές ΕΚΤΟΣ από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουμε και στους ανεξάρτητους δρομείς, ελεύθερους ασκούμενους ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

 

Ετοιμάζονται κατεδαφίσεις απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο!  

 

 

 

 

  • Απ. Καλογιάννης: Ξεχωριστής σημασίας εξέλιξη για την πόλη και το μεγαλειώδες μνημείο της Λάρισας

 

 

Μπροστά σε μια ιστορική εξέλιξη για το Α’ Αρχαίο Θέατρο και γενικότερα για την Πόλη,  βρίσκεται η Λάρισα, μετά και την τελική και οριστική απόφαση του «Πράσινου Ταμείου» για την απαλλοτρίωση των ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου 867 Γ, που περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου - Παπαναστασίου – Απόλλωνος – Ύδρας.

Δ. Λαρισαίων: Παρεμβάσεις για να ζωντανέψει το Αισθητικό Άλσος  

 

 

  • Προκηρύσσεται διαγωνισμός για ανακατασκευή πίστας skate, νέες παιδικές χάρες και γήπεδο μπασκετ, οργανα γυμναστικής, νέος φωτισμός κ.α.

 

  • Ετοιμάζεται και η δημοπράτηση του αναψυκτηρίου

 

Νέα πνοή στο πανέμορφο Αισθητικό Αλσος της Λάρισας, επιχειρεί να δώσει ο Δήμος Λαρισαίων. Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια σχετικού εξοπλισμού.

Επικοινωνία

Βενιζέλου 109 & Παπαναστασίου, Λάρισα

email: info@simparataksi.gr