Ξεκινάει η μελέτη αναστύλωσης του κτιρίου Μουσσών

 

 

 

  • Υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων η σχετική σύμβαση, ενώ παράλληλα αναζητούνται και χρηματοδοτικές πηγές για την εκτέλεση των εργασιών

 

Ξεκινάει η μελέτη αναστύλωσης του κτιρίου Μουσσών, στο κέντρο της πόλης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

 

Σχολικά είδη μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε οικογένειες δικαιούχων της Δομής  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Μοιράστηκαν σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, γραφική ύλη, σχολικά βοηθήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Η δωρεά του Γιάννη Διαμαντή στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

 

 

Εκπληρώνοντας την επιθυμία του αείμνηστου πατέρα της Γιάννη Διαμαντή, η κόρη του Ερασμία Διαμαντή, παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, επιστολή με την υποσχεθείσα δωρεά στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η οποία περιλαμβάνει:

 

μια γωνιακή βιβλιοθήκη, ένα γραφείο και μια λάμπα, τρεις πολυθρόνες, τρεις καρέκλες, ένα διθέσιο καναπέ, ένα τραπεζάκι, μια κασέλα, ένα ντουλάπι, όλα κατασκευασμένα δια χειρός του Σκοπελίτη μάστορα Γιάννη Κριτσίλη.

 

Επίσης, έναν πίνακα του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά.

 

Επιστρέφει μετά απο δυο χρόνια το Παζάρι της Λάρισας

 

 

Επιστρέφει στη Λάρισα το Παζάρι, μετά απο δυο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία του Παζαριού (24 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου).

Εν αναμονή συναντήσεων με υπουργείο Πολιτισμού και Τράπεζα Πειραιώς για τον πύργο Χαροκόπου  

 

Επιτροπή αποτελούμενη από βουλευτές του νομού, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, εκπρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της διοίκησης του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας θα επιδιώξει συναντήσεις αρχικά με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και εν συνεχεία με την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς για τις εξελίξεις στο θέμα του Πύργου Χαροκόπου.

 

Αναβαθμισμένες οι φετινές εκδηλώσεις «Ιπποκράτης – η Αέναη Επιστροφή»  

  • Παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο
  • Παρουσίαση του συμφωνικού έργου του Δ. Μαραμή «Νάματα και Ιάματα (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση)»
  • 1ο Ιπποκράτειο Συνέδριο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Αδελφοποίηση δήμων Λαρισαίων και Κω με συνδετικό κρίκο τον Ιπποκράτη

 

Με σταθερότητα προς τον στόχο της ανάδειξή της ως «Ιπποκρατικής Πόλης» κινείται η Λάρισα, μέσα από τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία των τοπικών αρχών και φορέων. Αυτό αναδείχθηκε από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας για τις φετινές και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις «Ιπποκράτης – η Αέναη Επιστροφή».

 

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Αθ. Γιαννούκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντ. Γιαννακόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Ιπποκράτης στην Λάρισα ο κ. Αλ. Καλέσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας και ο δημιουργός κ. Δημήτρης Μαραμής.

Δ. Λαρισαίων: Νέες δράσεις προώθησης της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς  

 

 

 

 

 

  • Επισκέψεις πολιτών και τα Σάββατα το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων

 

  • Δυνατότητα αναδοχής αδέσποτου ζώου συντροφιάς για διάστημα, 3 εως 6 μηνών, με τα έξοδα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να καλύπτονται από τον Δήμο

 

 

Δυο νέες αποφάσεις και δράσεις με στόχο την προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχωρά το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων και η αντίστοιχη αντιδημαρχία.

 

Ειδικότερα, γίνεται γνωστό πως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα είναι ανοικτό για το κοινό και κάθε Σάββατο 10.30π.μ. έως 12μ. (αρχής γενομένης από το Σάββατο 1/9/2022).

Μόνο κέρδη για τη Λάρισα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο κορασίδων

 

Αναμφιβόλως ήταν το γεγονός του μήνα για τη Λάρισα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων (κ16) ήταν μια σπουδαία και διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας και προβολής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λάρισα.

 

Για μια εβδομάδα, η Λάρισα και το Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Η διοργάνωση σημείωσε τεράστια επιτυχία, με τους υπεύθυνους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) να μιλούν με εγκωμιαστικά σχόλια για την επιτυχία της διοργάνωσης και τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς.

Κανονικά φέτος το Παζάρι της Λάρισας

 

Κανονικά θα διεξαχθεί φέτος το Παζάρι της Λάρισας. Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Λάρισας, ένα από τα μεγάλυτερα παζάρια που διεξάγονται στην χώρα, επιστρέφει στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

 

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και του Αναπτυξιακού οργανισμού, δουλεύουν για την προετοιμασία του. Το Παζάρι της Λάρισας ανοίγει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συναυλία με καλεσμένη, φέτος, την Μελίνα Ασλανίδου. 

Αντιδημοκρατική η  τροπολογία Βορίδη που καταργεί το δικαίωμα στους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης να εισάγουν θέματα στο ΔΣ

 

Την κατηγορηματική αντίθεση της εξέφρασε η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» αλλά και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία καταργείται το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης στα Δημοτικά Συμβούλια.Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική την ενέργεια της ηγεσίας του υπουργείου, ενώ ζητήματα υπάρχουν και για την στάση στελεχών της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ.

 

Επικοινωνία

Βενιζέλου 109 & Παπαναστασίου, Λάρισα

email: info@simparataksi.gr