Ισχυρά μηνύματα κατά του φασισμού στην επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας

 

 

Ισχυρά μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού έστειλαν από τη Λάρισα οι αρχές και οι φορείς της πόλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς, στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Σε δήλωσή του για την επέτειο, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αφού αναφέρθηκε στην ιστορικές στιγμές της απελευθέρωσης, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα εκείνης της εποχής μας καλούν να δώσουμε υπόσχεση για αγώνες κατά του φασισμού. «Θα δώσουμε τη δική μας μάχη για να μην ξαναέρθουν ποτέ τέτοιες ημέρες. Ποτέ ξανά φασισμός. Και είναι αλήθεια ότι το αυγό του φιδιού, όταν αρχίζει να εκκολάπτεται, το συντρίβεις πριν βγει στην επιφάνεια»

Νέα φώτα τύπου LED σε πεζόδρομους και πλατείες

 

Συνεχίζεται από το Δήμο Λαρισαίων η σταδιακή  αντικατάσταση παλιών φωτιστικών σωμάτων, στο πλαίσιο διαγωνισμού για την εγκατάσταση 3.273 «έξυπνων» τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.

Η χρηματοδότηση του έργου με 2,3 εκατ. ευρώ γίνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Διευρύνονται συνεχώς οι υπηρεσίες της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων

 

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε λειτουργία η Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από πολίτες και επιχειρήσεις προς τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο Λαρισαίων, καθώς διευκολύνει σημαντικά την εξυπηρέτηση ,πολιτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, με ταχύτητα, ασφάλεια και χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο Δημαρχείο. Παράλληλα, ενισχύει τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για τον περιορισμό της φυσικής ανταλλαγής εγγράφων, καθώς και της εξ αποστάσεως εργασίας λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τον ιό Covid-19.

Ανακατασκευάζεται η οδός Νικοτσάρα

 

 

Θα ακολουθήσουν εργασίες στην οδό Κανάρη

 

Ξεκινούν την ερχόμενη  Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, οι εργασίες του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή της οδού Νικοτσάρα, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου του Δήμου για την «ανακατασκευή οδών της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου». Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης στην οδό Νικοτσάρα, θα ανακατασκευαστεί και η οδός Κανάρη.

Συνδράμει στα παράλια του νομού ο Δήμος Λαρισαίων

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Λαρισαίων απέδειξε έμπρακτά την αλληλεγγύη τους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί απο τα καιρικά φαινόμενα. 
Αυτή τη φορά, ο Δήμος Λαρισαίων κινήθηκε άμεσα για να υποστηρίζει τον διπλανό Δήμο Αγιάς στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας τις προηγούμενες ημέρες.
 
Ετσι, με αποφάση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη, διατέθηκε στην περιοχή μηχάνημα έργων και προσωπικό στο Δήμο Αγιας, ενώ στην πληγείσα περιοχη βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων Γ. Ζαούτσος.

 

Τεράστιο και διεθνές το  ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων για τον διαγωνισμό για το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

 

 

 

  • Φτάνουν τις 600 οι εγγραφές συμμετοχής, μέχρι τώρα, στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Δήμου Λαρισαίων με συμμετοχές από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία και Αφρική –

 

Τεράστιο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων και επιστημονικών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο για το Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Δήμου Λαρισαίων για τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου του Α’ Αρχαίου Θεάτρου.

 

Ηδη μέχρι τώρα οι εγγραφές στον διαγωνισμό αγγίζουν τις 600, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, αφού η σχετική προθεσμία λήξης των εγγραφών ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Στο ΔΣ του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων η αντιδήμαρχος Λάρισας Ρίτα Απρίλη

 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», μετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ρίτα Απρίλη.

Νέα έργα 16 εκατ. στο Δήμο Λαρισαίων

 

 

 

  • Για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου και και παρεμβάσεις στον Πηνειό - Εντάχθηκαν με χρηματοδότηση 12,4 εκατ. στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

 

  • Ανακατασκευάζεται μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου – Απαλλοτριώσεις στο τμήμα από οδό Αβέρωφ έως  Φαρσάλων

 

  • Δυο κυκλικοί κόμβοι στη συμβολή της Πολυτεχνείου με Φαρσάλων και Βόλου

 

  • Ανακατασκευάζεται και διανοίγεται η οδός Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) μέχρι τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ – Ανακατασκευάζεται και η Καλλιθέας

 

Το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στους φιναλίστ των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική

 

 

 

 

Ένα ακόμα βήμα αναγνώρισης της πολυεπίπεδης δουλειάς που γίνεται από τη δημοτική αρχή στην Λάρισα, είναι η παρουσία του Δήμου Λαρισαίων στον θεσμό των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική.

Ο Δήμος είναι φιναλίστ στην κατηγορία της «Εκπαίδευσης», ενώ η όλη διαδικασία οργανώνεται από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική.Το ενδιαφέρον των στελεχών του Ινστιτούτου προκάλεσε το ¨Πανεπιστήμιο Πολιτών» της δράσης που αναπτύσει ο Δήμος Λαρισαίων ως «Πόλη που Μαθαίνει»

Ξεκινά το συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe που φιλοξενεί ο Δήμος Λαρισαίων

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Ετήσιο Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, με τίτλο “From here to where? Succeed in the post Covid transformation”, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13-15 Οκτωβρίου 2021,  με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαρισαίων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του e-Trikala και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

Επικοινωνία

Βενιζέλου 109 & Παπαναστασίου, Λάρισα

email: info@simparataksi.gr