Skip to main content

Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της «Συμπαρατάξης Λαρισαίων» και του Δημάρχου με την ανακοίνωση των πρώτων 110 υποψηφίων!

Mε μια μεγάλη συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι 110 υποψήφιοι του συνδυασμού ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της «Συμπαρατάξης Λαρισαίων» και του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Απόστολου Καλογιάννης.

Μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, ο Απόστολος Καλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην πορεία της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» από το 2014 και για το έργο που επιτελέστηκε από τη δημοτική αρχή στο Δήμο, ζήτησε τη στήριξη των πολιτών τονίζοντας τα εξής: «Ζητάμε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Για να έχουμε τη δυνατότητα, μέσα σ΄ αυτό το νέο περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα  το έργο μας στο Δήμο.»

Αναλυτικά, στην ομιλια του ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στις εκλογές του 2014, πορευτήκαμε με την  ενότητα αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών και εκφράσαμε το βαθύ αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τη πόλη μας και τις ζωές μας.

Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» αποτελεί ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα, που αποτελεί θέμα συζήτησης, στους αυτοδιοικητικούς κύκλους σε όλη τη χώρα.

Από το 2014 έχουμε τονίσει ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είναι μια παράταξη με προοδευτικό προσανατολισμό και με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Σεβόμαστε απόλυτα το θεσμικό ρόλο των κομμάτων στην λειτουργία της δημοκρατίας μας. Ευχαριστούμε τα κόμματα που υποστηρίζουν το συνδυασμό μας (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι). 

Πιστεύουμε όμως βαθύτατα στην αυτονομία και αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης. Οι αποφάσεις για το Δήμο μας, λαμβάνονται στην δημοτική ομάδα και στα όργανα της Συμπαράταξης Λαρισαίων.»

Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων ανοίξαμε τις πόρτες το Δημαρχείου, στους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες. Εργαστήκαμε στη βάση της συμμετοχικότητας και της συνεργασίας με όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. 

Δουλέψαμε εντατικά για την Λάρισα της επόμενης 15ετίας. Σχεδιάσαμε το έργο και τις παρεμβάσεις μας, με βάση το όραμά μας για την πόλη και το Δήμο μας.

Υλοποιούμε με αποτελεσματικότητα αυτό τον σχεδιασμό, μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα.

 

Πρωτόγνωρο το έργο μας

Αναφορικά, με το έργο της δημοτικής αρχής ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε τα εξής:

«Σ΄ αυτή την πρώτη θητεία, έχουν γίνει πάρα πολλά. Αν συγκρίνουμε το Δήμο που παραλάβαμε το 2014 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Επιγραμματικά όμως θα αναφέρω τα εξής:

Το μεγάλο πρόγραμμα έργων από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ φτάνει στα 60 εκατ. ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στην Τ.Α α’ βαθμού μετά το Δήμο Αθηναίων. Στον τομέα του πολιτισμού, ο Δήμος μας βιώνει συνθήκες πολιτιστικής άνοιξης. Στην κοινωνική πολιτική απλώσαμε δίχτυ προστασίας για πιο αδύναμους. Γιατί πιστεύω βαθύτατα πως οι κοινωνίες δεν προχωρούν αν αφήσουν πίσω τους ένα κομμάτι του πληθυσμού. Βαθιά μας πίστη είναι επίσης ότι Δήμος και Πόλη δεν είναι μόνο τα έργα. Είναι κυρίως οι Άνθρωποι. Επίσης, αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να θέσουμε την πόλη σε τροχιά εξωστρέφειας. Διοργανώσαμε μεγάλα γεγονότα που δεν υπήρχαν όπως το Πάρκο των Ευχών, εξελίξαμε και αναβαθμίσαμε άλλες διοργανώσεις όπως η Γεωργική Εκθεση που έγινε Agrothessaly, ενώ η δουλειά μας για την «πόλη που Μαθαίνει» επέφερε Διεθνές Βραβείο από την UNESCO. Τέλος, προχωρήσαμε με σημαντικά βήματα, όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου μας. Με τις δικές μας ενέργειες αποδόθηκαν τα 240 στρέμματα του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, ενώ είμαστε μπροστά σε θετικές εξελίξεις για τις στρατιωτικές εκτάσεις (στρατόπεδα Τζήμα, μέρος του Μπουγά, αλλά και το στρατιωτικό πρατήριο στο κέντρο της πόλης).

Ο Δήμος μας, μπήκε μπροστά και στην υπόθεση της αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, ενώ στις προτεραιότητές μας είναι πάντα το θέμα του Αρχαιου Θεάτρου, του σημαντικότερου μνημείου της πόλης. Η Λάρισα, ο Δήμος μας βρίσκεται στην πορεία ενός μεγάλου άλματος για το μέλλον.»

Οι προκλήσεις της νέας περιόδου

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε επιγραμματικά στους βασικούς προγραμματικούς άξονες για τη νέα περίοδο που είναι οι εξής: 

  • Συνέχιση των έργων
  • Ψηφιακός δήμος –  έξυπνη πόλη
  • Επιχειρηματικότητα – νεανική επιχειρηματικότητα .

Νέος εκλογικός νόμος

Για τις αλλαγές που επιφέρει ο «Κλεισθένης» με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Ο νέος εκλογικός νόμος και η καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διαμορφώνει νέες συνθήκες στον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων. Δεν μας τρομάζει. Αλλωστε η συνεργασία, η συνεννόηση και  ο διάλογος είναι στο DNA αυτής της παράταξης. Ωστόσο είναι κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό στην νέα τετραετία να συνεχίσουμε, χωρίς τρικλοποδιές και προβλήματα,  αυτό το μεγάλο έργο που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε.

Γι αυτό το λόγο:

Ζητάμε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Για να έχουμε τη δυνατότητα, μέσα σ΄ αυτό το νέο περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα  το έργο μας στο Δήμο.

Συνεχίζοντας στην ομιλία ο δήμαρχος Λαρισαίων, επεσήμανε τα εξής:  

«Με ξέρετε. Αρκετοί με γνωρίσατε από την θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση, την περίοδο του αειμνήστου Λαμπρούλη. Άλλοι με γνωρίσατε ως γιατρό, ως ελεύθερο επαγγελματία. Με άλλους συναντηθήκαμε στις συλλογικότητες της πόλης. Και κάποιοι άλλοι, ίσως οι περισσότεροι με γνωρίσατε ως δήμαρχο Λαρισαίων. Η πορεία στην Λάρισα, τόσο ως επαγγελματία, οικογενειάρχη και άνθρωπο με δημόσιο λόγο είναι γνωστή. Η Αυτοδιοίκηση είναι η μεγάλη μου αγάπη, μετά την οικογένειά μου. Εμεινα προσηλωμένος στην Αυτοδιοίκηση, αν και κατά περιόδους είχαν προτάσεις να εμπλακώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπηρετώ το Δήμο και την Λάρισα από τη θέση του δημάρχου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και ανιδιοτέλεια, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης» .

 

Ψηφοδέλτιο Νίκης

Σε ότι αφορά στα πρώτα 110 ονόματα υποψηφίων ο δήμαρχος τόνισε τα εξής: 

Παρουσιάζουμε σήμερα 110 υποψηφίους μας, ένα μεγάλο τμήμα του ψηφοδελτίου μας.  Είναι ψηφοδέλτιο ενότητας και νίκης. Αντιπροσωπεύει και θα αντιπροσωπεύσει την κοινωνία του Δήμου μας. Τις συνοικίες της Λάρισας, την Γιάννουλη , την Φαλάνη και την Τερψιθέα και τα χωριά της Κοιλάδας. Κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες. Το ψηφοδέλτιο αντιπροσωπεύει την ενεργή κοινωνία της Λάρισας. Μια ευρεία κοινωνικής πλειοψηφία που στηρίζει τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».  Τους πολίτες με άποψη και με διάθεση για συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση για το σήμερα και αύριο της πόλης και του δήμου μας.  

Και καταλήγοντας στην ομιλία, τόνισε: «Στην πορεία προς τις εκλογές, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τους άλλους  διεκδικητές θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν και να ακυρώσουν το έργο μας και να αμφιβητήσουν τον τρόπο λειτουργίας μας στο Δήμο. Εϊμαι σίγουρος ότι θα ακουστούν πολλά. Κάποια θα τα παίξουν όλα για όλα. Δεν θα διστάσουν, όπως δεν δίστασαν να σύρουν το Δήμαρχο, υπόδικο στα δικαστήρια καταθέτοντας εναντίον του αγωγή. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Οι πολίτες σε μια περίοδο κρίσης, απαιτούν σοβαρότητα, απαιτούν σχέδιο, απαιτούν γνώση των προβλημάτων. Και απαιτούν να συνεχιστούν οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί. Ξεκινάμε έναν όμορφο αγώνα. Μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει το μήνυμά μας παντού: Ζητάμε από τους συμπολίτες μας ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο μας. ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Καλό αγώνα και καλή δύναμη σε όλους μας».

Leave a Reply