Skip to main content

 

 Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση των πρώτων  60 υποψήφιων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» για τις κοινότητες της πόλης, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Συμπαράταξης, Απόστολος Καλογιάννης στην συντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια των δυο θητειών που ασκεί τη διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας ότι έχει επιτελεσθεί και δρομολογηθεί ένα τεράστιο έργο στη Λάρισα, έργο ισόρροπο για τις συνοικίες και το κέντρο. Ο κ. Καλογιάννης υπενθύμισε ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» από το 2015 μιλάει για σχεδιασμό και υλοποίηση έργου σε βάθος 15ετίας και υπενθύμισε ότι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εξέλιξη της Λάρισας σε μία σύγχρονη μεσαίου μεγέθους ευρωπαική πόλη.

 

 

Στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης επικεντρώθηκε στο έργο που έχουν επιτελέσει Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες της πόλης.

 

Ειδικότερα, ξεκινώντας τόνισε ότι «ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής από το 2014 και μέχρι σήμερα αφορούσε και αφορά παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της πόλης.»

 

Τόνισε, ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, υπήρχαν συνοικίες πολλών ταχυτήτων, με κάποιες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση  και συνοικίες με περισσότερα προβλήματα, σχεδόν εγκαταλελειμμένες, που είχαν να δουν έργο εδώ και δεκαετίες.

 

Επιλογή μας ήταν να ξεκινήσουμε  από τις περιοχές που είχαν τα περισσότερα προβλήματα, τόνισε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι έγινε ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων.

 

Ενδεικτικά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:

 

 

 

 

 • Κατασκευή πλατείας στην συνοικία Αγίου Γεώργιου

 

 • Κατασκευή πλατείας στην συνοικία Τούμπας

 

 • Ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην εξεύρεση έκτασης για την πλατεία στον Ιπποκράτη για να κλείσει και αυτή η εκρρεμμότητα, η υποχρέωση του Δήμου προς τους κατοίκους του Ιπποκράτη.

 

 • Ανέγερση νέου σύγχρονου βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού στην Ανθούπολη που εξυπηρετεί τους γονείς των όμορων συνοικιών

 

 • Ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου στην συνοικία της Τούμπας (24ο Δημοτικό σχολείο). Το έργο είναι σε εξέλιξη

 

 • Ολοκλήρωση της Ανοικτού Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νεάς Πολιτείας.

 

Εργο ιδιαίτερα σημαντικό που έχει δώσει λάμψη και περισσότερη ζωή στην περιοχή και συνολικά στην πόλη με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ κολυμβητικοί σύλλογοι απ όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει να έρχονται στην πόλη για προετοιμασία, αφού πρόκειται για σύγχρονη αθλητική υποδομή.

 

 • ΕΘΙΑΓΕ

 

Στην πρώτη θητεία καταφέραμε και ο Δήμος απέκτησε την έκταση των 216 στρεμμάτων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ.

 

Πραγματοποιήσαμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και ήδη υποβάλαμε πρόταση στο ευρωπαικό πρόγραμμα “bauhaus” για χρηματοδότηση των πρώτων έργων για την αναστύλωση των πρώην αποθηκών και τη δημιουργία κοιτώνων για την φιλοξενία καλλιτεχνών και δημιουργών ενώ στο σχεδιασμό μας είναι και η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, στην περιοχή.

 

Το συγκεκριμένο έργο είναι υπερτοπικού χαρακτήρα που αφορά  τις συνοικίες στο νότιο τμήμα της πόλης αλλά και συνολικά τη Λάρισα.

 

 

 • Κτίριο οδού Γαριτσίου συνοικίας Αβέρωφ

Ολοκλήρωση του κτιρίου στην οδό Γαριτσίου στη συνοικία Αβέρωφ για την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρο ευπαθών ομάδων

 

 • Κονάκι ΑΒΕΡΩΦ στη Νέα Πολιτεία

Μετά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού αναζητούμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

 

 

 • Νέες σύγχρονες παιδικές χαρές σε όλες τις συνοικίες

Προχωρήσαμε στην ανακατασκευή και δημιουργία νέων σύγχρονων παιδικών χαρών σε όλες τις συνοικιες.

 

 • Πεζοδρόμια

 

Οι μεγάλες εργολαβίες για την κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων κατευθύνθηκαν κυρίως στις συνοικίες, όπου τα προβλήματα ήταν περισσότερα.

 

Το ίδιο θα γίνει και με τα νέα σύμβαση που υπογράφουμε τις επόμενες ημέρες, αφού θα γίνουν παρεμβάσεις στη Φιλιππούπολη, στον Αγιο Θωμά, στην οδό Ιωαννίνων από την Πυροσβεστική μέχρι τον Αγιο Θωμά κλπ.

 

 • Λέσχες Πολιτισμού – ΚΑΠΗ – αθλητικά προγράμματα

 

Μετά την πανδημία επανήλθε η δραστηριότητα μας τόσα στα ΚΑΠΗ, όσο και στις Λέσχες Πολιτισμού που λειτουργούν στις συνοικίες της πόλης, συμπληρώνοντας την σπουδαία παρέμβαση μας στον πολιτισμό, ενώ η ΔΗΚΕΛ λειτουργεί τα τμήματα άθληση και γυναίκες» σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Λάρισας

 

 

 

Εργα ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες

 

 

 

Πολύ μεγάλο έργο από τη ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες της πόλης, στο πλαίσιο της αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης.

 

Τα έργα της ΔΕΥΑΛ αφορούν όχι μόνο στην βελτίωση της ποιότητας του νερού, την μείωση των βλαβών και των απωλειών, αλλά συνοδεύονται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων τω συνοικιών που πραγματοποιούνται έργα.

 

Τέτοια έργα έχουν γίνει, μέσα στα χρόνια της θητείας μας,  στις συνοικίες: 

 

Χαραυγή, Αγιους Σαράντα, στην οδό Βόλου, Αμπελόκηπους, στην οδό Φαρσάλων, στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού, στον Ιπποκράτη, στον Αγιο Γεώργιο στην συνοικία Παπασταύρου, στη Νέα Σμύρνη,  Ανθούπολη, Λαχανόκηπους.

 

Αυτή την περίοδο τέτοια έργα γίνονται σε Φιλιππούπολη και Αγιο Αθανάσιο.

 

Συνεχίζουμε με Αγιο Θωμά, Πυροβολικά, Λειβαδάκι και Ηπειρώτικα καιακολουθούν οι συνοικίες Νεάπολη και Αβέρωφ.

 

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΛ αντικαθιστά σχεδόν το 100% του παλιού δικτύου ύδρευσης, με τους αμιαντοσωλήνες, ενώ επι της ουσίας πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στις συνοικίες της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply