Skip to main content

👉 Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απόστολο Καλογιάννη κατέρχεται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σακελάρης.

👉 Ο Αλέξανδρος Σακελάρης γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης με καταστήματα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο κέντρο της Λάρισας αλλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη όπως, επίσης, και στο χονδρικό εμπόριο τροφίμων και αναψυκτικών ποτών.

👉 Για τον Αλέξανδρο Σακελάρη ο χώρος της εστίασης αποτελεί ένα μέσο για τη διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων ενός τόπου. Πρεσβευτή αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί η διοργάνωση «Bar Engage» την οποία εμπνεύστηκε και υλοποίησε με την πολύτιμη βοήθεια αρκετών νέων ανθρώπων την πόλης και φυσικά τους συνεργάτες του.

👉 Ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 4 συνεχόμενες χρονιές αναδεικνύοντας διεθνώς την τοπική παράδοση, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την εστίαση, τη διασκέδαση και την ιστορία της Λάρισας ως ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Φεστιβάλ «Bar Engage» απέσπασε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Innovation–Καινοτόμο concept» στα εθνικά βραβεία τουρισμού «Tourism Awards 2020».

👉 Η αφύπνιση για την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας είναι η παρακαταθήκη που θεωρεί ότι άφησε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), για δυο θητείες, μαζί με τις γενναίες μάχες και τη συλλογική προσπάθεια μελών και διοίκησης για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου της Εστίασης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμμετέχοντας ενεργά ως ιδρυτικό μέλος και σε συνεργασία με άλλα σωματεία εστίασης της χώρας στη δημιουργία του ανεξάρτητου φορέα “Estiasi Greece”.

👉 Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Σε μια εποχή που οι συνεργασίες αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης ενός τόπου και με στόχο να συμβάλω με τις γνώσεις και το δίκτυο που διαθέτω στην συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των ουσιαστικών αλλαγών που συμβαίνουν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αποδέχομαι την τιμητική προς το πρόσωπό μου πρόσκληση του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη να θέσω στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητα ως δημοτικού συμβούλου με την ευχάριστα πολυσυλλεκτική «Συμπαράταξη Λαρισαίων» μια πρόσκληση που αποτελεί για εμένα ένα ακόμη βήμα μιας φυσικής διαδρομής με κοινό παρονομαστή την προσφορά στα κοινά της πόλης που μεγάλωσα και στους ανθρώπους της.

Όραμά μου και επιθυμία μου η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων που διατίθενται με στόχο την καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης και την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο. Η Λάρισα μπορεί να αναδείξει το τουριστικό προϊόν που διαθέτει και να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Στο πλευρό λοιπόν της Συμπαράταξης Λαρισαίων και του Απ. Καλογιάννη πιστεύοντας πως η αλλαγή δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή».

Leave a Reply