Skip to main content

  • Εστειλε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στην ομιλία του για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Συμπαράταξης
  • Ζήτησε ισχυρή εντολή, σημειώνοντας ότι η απλή αναλογική δεν επιτρέπει την χαλαρή ψήφο

Μήνυμα ενότητας της πόλης και νίκης της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στις δημοτικές εκλογές, έστειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Συμπαράταξης στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Βενιζέλου.

Με φόντο το Αρχαίο Θέατρο της πόλης – ο δήμαρχος το χαρακτήρισε σύμβολο ενότητας, συλλογικής δουλειάς και συνέργειας – ο Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την κρισιμότητα των εκλογών, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεγάλο έργο που υλοποιείται ήδη στο Δήμο μας.

Ο δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος για το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης Λαρισαίων, το οποίο χαρακτήρισε «ψηφοδέλτιο νίκης, συνέχειας και δουλειάς» ενώ αναφέρθηκε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής που θα μεταβάλει σημαντικά τον περιβάλλον διοίκησης των Δήμων. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά, ότι οι νέες συνθήκες που διαμορφώνει το νέο σύστημα εκλογής δημοτικών συμβούλων και δημάρχων δεν επιτρέπει χαλαρή ψήφο την α’ Κυριακή των εκλογών, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης, κινήθηκε σε ενωτικό κλίμα, απέφυγε την σύγκρουση με τους άλλους υποψηφίους για το δημαρχιακό θώκο, υπογραμμίζοντας με έμφαση την αναγκαιότητα διαφύλαξης της ενότητας, απέναντι σε όσους έχουν επιλέξει ως προεκλογική στρατηγική τον διχασμό.

Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε ο διχασμός να γίνει το δόγμα της πόλης μας. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στα «γαλάζια», τα «πράσινα» και τα «κόκκινα» καφενεία. Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει τους διχασμούς, τους έχει αφήσει πίσω και δεν θα κάνει το χατίρι σε κανέναν, επειδή αυτό βολεύει την εκλογική του στρατηγική.

Απεναντίας, όλοι πια καταλαβαίνουμε πως ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, θα το πετύχουμε ενωμένοι. Και σ’ ότι με αφορά αντιλαμβάνομαι πλήρως την υποχρέωση μου απέναντι σ’ αυτό. Ούτως ή άλλως είναι ο ρόλος του Δημάρχου μιας πόλης. Να εγγυάται στην πράξη, σε κάθε του κίνηση την ενότητα και τη συναίνεση. Να συνενώνει τις διαφορετικές απόψεις. Να συνθέτει με τρόπο δημιουργικό. Να έχει μοναδικό στόχο την πρόοδο της πόλης του και την ευημερία των πολιτών της. Ετσι πολιτεύτηκα αυτά τα χρόνια. Ετσι λειτούργησα ως επαγγελματίας και ενεργός πολίτης, έτσι λειτουργώ και ως Δήμαρχος.»

Συνεχίζοντας ωστόσο, ο κ. Καλογιάννης απάντησε στις πρόσφατες αναφορές της κας. Καραλαριώτου για στήριξη του από οικονομικά συμφέροντα, λέγοντας τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να με συνδέσουν με δήθεν οικονομικά συμφέροντα. Πρόκειται για πρόδηλη έκφραση πανικού, σύγχυσης και προετοιμασίας τους για την διαχείριση της επερχόμενης ήττας τους. Οι διαδρομές όλων μας είναι γνωστές στην πόλη. Και οι Λαρισαίοι έχουν νου και γνώση. Μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.»
Συνεχίζοντας στην ομιλία του ο δήμαρχος και σε σχέση με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής αυτά τα χρόνια τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Στη διάρκεια της πρώτης θητείας, δώσαμε μορφή στο όραμα μας. Εργαστήκαμε με πάθος, πίστη και ανιδιοτέλεια και παρουσιάζουμε ένα έργο το οποίο άγγιξε όλα τα θέματα που εξαγγείλαμε το 2014. Ξεκινήσαμε με επιστημονικό σχεδιασμό, με διαβούλευση και ακριβές χρονοδιάγραμμα και με εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων παρά την οικονομική κρίση.

Αν κάποιοι επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στο έργο που έγινε, ας το κάνουν. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τα αποτελέσματα της συστηματικής δουλειάς μας. Γιατί αυτά είναι γύρω μας παντού. Είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Είναι ποδηλατόδρομοι. Είναι παιδικές χαρές, είναι δίκτυο ύδρευσης, είναι ασφαλτοστρώσεις. Είναι έργα πολιτισμού. Είναι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας. Είναι έργα προστασίας του περιβάλλοντος με εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι τόσα και τόσα που τα βλέπουμε, τα γνωρίζουμε, τα ζούμε.

Όμως το μεγαλύτερο είναι ο μακρόπνοος σχεδιασμός. Είναι το γεγονός ότι η πόλη αναπτύσσεται πλέον στη βάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου Είναι ένα συνολικό σχέδιο για την πόλη, που δημιουργεί τους όρους για να οικοδομήσει μια ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον, αλλά και να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων.
Βλέπει το δημόσιο χώρο ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής.
Εφαρμόζει πολιτικές ήπιας ανάπτυξης, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.
Εντάσσει την ψηφιακή τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη, κάνοντας την σύμμαχο και όχι απειλή.
Και πάνω απ’ όλα, εστιάζει την προσοχή της στον άνθρωπο. Στο δικαίωμα του για ποιότητα ζωής. Στην εργασία και τις ευκαιρίες. Στον πολιτισμό και τη φροντίδα. Στη γνώση και τη συμμετοχή.»

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε με νόημα ότι τα έργα και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο κέντρο της πόλης με τις αναπλάσεις οδών Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου και Φιλελλήνων, Μανδηλαρά και Ηπείρου είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της συνολικής ανάπλασης της Λάρισας. Είναι μόνο μια μικρή «πρόγευση».

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επέκταση των έργων του ΣΒΑΚ, με τη δημιουργία χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων και ήπιων διαδρομών προς όλες τις συνοικίες, αλλά και στην υλοποίηση του έργου για το έξυπνο σύστημα διαχείρισης των πεζοδρόμων και βρισκόμαστε στη διαδικασία διαγωνισμού για τη στάθμευση που είναι συνοδό έργο του ΣΒΑΚ.
Μίλησε επίσης για την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ανάγκη ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και για το Αρχαίο Θέατρο, που δεν θα είναι μόνο το σύμβολο της ενότητας και της ιστορίας μας, αλλά και το σύμβολο του πολιτισμού μας και της ανάπτυξης. Μίλησε για το Δημοτικό Θέατρο (ΟΥΗΛ), που ολοκληρώνεται, αναφέρθηκε στον Πηνειό και στις ήπιες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί, αλλά και για την αναστήλωση του ιστορικού ρολογιού της Λάρισας.
Και καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης, υπογράμμισε τα εξής:
«Ζητώ τη στήριξη σας για να κάνουμε τη Λάρισα αντάξια της ιστορίας και των κατοίκων της.

Στην πραγματικότητα σας ζητώ να μοιραστούμε το όραμα μιας πόλης σύγχρονης αλλά και ανθρώπινης. Ανοιχτής και φιλικής.

Όμορφης στο κέντρο και τις γειτονιές της.

Μιας πόλης που να δίνει στα παιδιά μας προοπτική στη μόρφωση και την εργασία.
Στους αδύναμους ελπίδα.

Στους εργαζόμενους σιγουριά.

Μιας πόλης για τον Άνθρωπο…»

Leave a Reply